Special Olympics

Foto: Preben Vagner

 


 

VHI deltager også i forskellige Special Olympic stævner, både nationalt og internationalt.

 

Vi har haft 3 aktive deltagere (Henrik Henriksen, boccia, Thomas Lehmann, bowling og Kim Petersen, bordtennis) samt 2 ledere (Susanne Henriksen & Niels Nielsen) (se foto) med til Special Olympic World Summer Games 2007 i Shanghai, hvor alle kom med hjem med medaljer, både guld, sølv og bronze. Vi har deltagere med til Handicapidrætsfestivalerne på lige årstal, hvor det er efter S.O. konceptet og deltager også i SONG (Special Olympic Nordic Games) hvert år.

 
Camilla Larsen deltog i  S.O. European Summer Games 2010 i Polen, hvor hun stillede op i bowling og vandt sølv.
 
Kirsten Nørhave Christmann deltog i S.O. World Games 2011 i Grækenland, hvor hun deltog i svømning(1 guld + 1 sølv), mens Bine Bredehøft (1 bronze), Simon Olsen & Jens Lillebror Jensen deltog i fodbold (bedste euro-hold).
 
I 2012 deltog Dorthe Pedersen i bowling på Cypern: Her bowlede Dorthe sig til 2 guldmedaljer og 1 sølvmedalje. SUPER!
 
Martin Bo, Jakob Bo, Mads, Kasper & Kaj Peter deltog på det danske fodboldlandshold, som vandt guld ved Special Olympic European Football Tournement i Ballerup.
 
I 2015 deltog Sømand (Lars Meisner-Lundberg), Mads Munkholm og Patrik Bent Erichsen i S.O. Football Tournement i Holland, hvor Danmark spillede sig frem til sølv. Sømand var keeper og anfører, mens Mads og Patrik spillede i angrebet og begge scorede flere mål.

 

Historie:

Special Olympic organisationen blev stiftet af Kennedy-famillien i 1968, og har i dag knap 2 millioner udøvere verden over. Foreløbig er 160 nationer medlem af Special Olympic. Danmark blev medlem i 1985 og har siden 2001 for alvor indlemmet ideerne fra Special Olympic konceptet i idrætten for personer med udviklings-hæmning. DHIF’s mål for gruppen af udøvere med udviklingshæmning er at tilbyde muligheder for at udvikle idrætsfærdigheder og fysisk/mentalt velbefindende samt give udøverne en masse sjove oplevelser sammen med andre.

 

Formål: 

Special Olympic har som hovedopgave at tilbyde idræt af høj kvalitet til personer med udviklingshæmning. Udover det idrætslige aspekt ser Special Olympic det som deres opgave at anvende de gode idrætsoplevelser til at gøre udøverne mere selvstændige og give dem mere selvværd.

 

Special Olympic organisationen benytter desuden idrætten til at forbedre livsvilkårene for mennesker med udviklingshandicap og styrke deres anseelse som borgere i samfundet.Hvem kan deltage?

For at være kvalificeret til at deltage i Special Olympic skal man være mindst 8 år gammel og være udviklingshæmmet/have generelle indlæringsproblemer. Der ligger ikke IQ-målinger o.l. til grund for denne definition, men man skal i hverdagen (skole, arbejde, familie liv, boligsituation) være afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

 

For at komme i betragtning til større internationale Special Olympic stævner, lægges der vægt på at deltagerne er velforberedte og at man i 2-6 måneder forud for stævnet har trænet mindst 1 gang pr. uge i sin klub, på skolen eller på det beskyttede værksted.

 
 

 


 

 

Mere information finder her

 

Vordingborg Handicap Idræt | CVR: 325 525 79 | Sct. Clemensvej 27, 4760 Vordingborg  | Tlf.: 40 83 63 47 | vhi.kontor@gmail.com